مجازی سازی سخت افزار (Hardware Virtualization)
مجازی سازی سخت افزار (Hardware Virtualization) که به مجازی سازی سرور نیز معروف است، انتزاع منابع سخت افزاری است برای استفاده چند سیستم عامل یا نرم افزار از یک سخت افزار واحد. در سیستم های سنتی سیستم عامل ها به صورت مستقیم برروی سخت افزار نصب میشوند و این امر باعث ایجاد دردسرهایی مانند نصب مجدد سیستم یا بازیابی های نسخه های پشتیبان پس از خطا و خرابی ها می شود.
ما قبل تر در مقاله ای بتحت عنوان با مجازی سازی نرم افزار- Appliction Virtualization آشنا شدیم و یکی از محصولات آن Citrix XenApp که در نمونه ای از مجازی سازی نرم افزار می باشد را معرفی کردیم.
اکنون در این مقاله از سایت وانیا می خواهیم با مفهوم مجازی سازی سخت افزار آشنا بشیم.
مجازی سازی سخت افزار چیست؟
مجازی سازی سخت افزار، یک Hypervisor که مستقیم به سخت افزار دسترسی دارد نصب میکند و یک لایه انتزاعی بین سخت افزار و نرم افزار ایجاد میکند؛ در این صورت نرم افزار (سیستم عامل) به جای پردازشگر های فیزیکی به نمایش مجازی اجزای محاسباتی مانند پردازنده های مجازی متکی است. از معروف ترین و محبوب ترین Hypervisor ها میتوان به VMware ESXI و Microsoft Hyper-V اشاره کرد.
یکی از اصلی ترین مزایای مجازی سازی بهبود استفاده از سخت افزار، پتانسیل عظیم در یکپارچه سازی سیستم، کاهش تعداد سرور ها و مصرف انرژی در مراکز داده میباشد.
به عنوان مثال شما به جای خرید ۱۰ سرور مجزا برای میزبانی ۱۰ برنامه فیزیکی میتوانید از یک سرور مجازی که میتواند ۱۰ برنامه نصب شده روی ۱۰ ماشین مجازی را میزبانی کند استفاده کنید.
از آنجا که Hypervisor ها مستقیم روی سخت افزار محاسباتی نصب میشوند، این امر منجر به این شده است که Hypervisor ها به خودی خود یک سیستم عامل درنظر گرفته شوند. اگر چه ماشین های مجازی با میزبانی سیستم عامل های سروری (Windows 2012,2016,2019,…) یا سیستم عامل های کاربری (Windows 7,8,10,…) راه اندازی میشوند.
جمع بندی
شما با مجازی سازی سخت افزار، میتوانید چندین سیستم عامل را بر روی یک ماشین فیزیکی اجرا کنید، در نتیجه شما را قادر میسازد زیرساخت های فناوری اطلاعات را یکپارچه کرده و هزینه های سخت افزاری را کاهش دهید. همچنین با استفاده از منابع رزرو در هاست میزبان، قدرت محاسباتی را به حداکثر میرسانید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!