بررسی و اهمیت مجازی سازی
شرکت ها اغلب به دنبال راه هایی هستند که فناوری می تواند به آنها کمک کند هزینه ها را کاهش دهند و کارایی را بهبود بخشند. همانطور که فناوری به پیشرفت خود ادامه می دهد، مهم است که در مورد تکنیک های جدیدی که می تواند به سازمان شما کمک کند تا در رقابت باقی بماند، مطلع باشید. اگر در زمینه فناوری اطلاعات (IT) کار می کنید، ممکن است از یادگیری در مورد مجازی سازی و نحوه اعمال این فرآیند در کسب و کار خود بهره مند شوید. در این مقاله، مجازیسازی چیست، درباره مزایای این فرآیند صحبت میکنیم و نکاتی را ارائه میدهیم که به شما در انتخاب راهحل مجازیسازی که نیازهای سازمان شما را برآورده میکند، کمک میکند.در ادامه با سایت وانیا همراه باشید که مجازی سازی و مزایا آن بیشتر آشنا بشیم.
مجازی سازی چیست؟
مجازی سازی (Virtualization) فرآیند ایجاد یک نسخه مجازی یا دیجیتالی از سخت افزار کامپیوتر است. از فناوری برای ایجاد لایه ای از انتزاع بین یک سیستم سخت افزاری کامپیوتر و نرم افزار آن استفاده می کند. با استفاده از مجازی سازی برای شبیه سازی عملکردهایی که معمولاً با برنامه های سخت افزاری مرتبط هستند، می توانید چندین سیستم عامل را به طور همزمان روی یک کامپیوتر واحد اجرا کنید.
این فرآیند مشابه پارتیشن بندی است که متخصصان فناوری اطلاعات از آن برای شکستن یک سرور فیزیکی به چندین سرور منطقی استفاده می کنند که توانایی اجرای مستقل سیستم عامل ها و برنامه ها را دارند. متخصصان فناوری اطلاعات همچنین از مجازی سازی برای ایجاد سرویس های مبتنی بر نرم افزار مانند سرورها، برنامه ها، شبکه ها و فضای ذخیره سازی استفاده می کنند.
چرا مجازی سازی مهم است؟
مجازیسازی از این جهت مهم است که به کاربران اجازه میدهد چندین سیستم عامل را به طور همزمان بر روی یک رایانه فیزیکی اجرا کنند که میتواند کارایی کسب و کار را بهبود بخشد. همچنین تمرینی است که برای ایجاد محاسبات ابری استفاده می شود. در هسته خود، رایانش ابری به سادگی از شبکه ای از سرورهای راه دور که در اینترنت وجود دارند برای پردازش، مدیریت و ذخیره داده ها به جای تکیه بر یک رایانه فیزیکی یا یک سرور محلی استفاده می کند. برخی از مزایای استفاده از مجازی سازی عبارتند از:
بدون توجه به نوع سیستم عاملی که دارید به برنامه های نرم افزاری مختلف دسترسی داشته باشید
برای افزایش کارایی، سیستم های بزرگ را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید
بهبود امنیت با جداسازی برنامه ها از سایر فرآیندها در سطح سخت افزار
با کاهش فضای ذخیره سازی و هزینه های عملیاتی، هزینه های فناوری اطلاعات را کاهش دهید
زمان خرابی و ارتقاء گران قیمت را به حداقل برسانید
با ذخیره خودکار فایل ها خطرات را کاهش دهید
با پشتیبانی از کاربران راه دور، چابکی و پاسخگویی را افزایش دهید
نمونه ای از مجازی سازی
در اینجا یک سناریوی واقعی وجود دارد که در آن مجازی سازی می تواند به یک شرکت کمک کند هزینه ها را کاهش دهد و کارایی را بهبود بخشد:
یک شرکت ممکن است یک سرور فیزیکی به طور خاص برای ترافیک وب سایت، دیگری برای برنامه های تجاری داخلی و سومی برای پشتیبانی از ایمیل های کارکنان داشته باشد. بخش فناوری اطلاعات متوجه است که چون هر سرور فیزیکی فقط یک هدف دارد، از ظرفیت کامل محاسباتی خود استفاده نمیکند. برای صرفه جویی در هزینه ها و افزایش کارایی، تیم فناوری اطلاعات تصمیم می گیرد از مجازی سازی برای تقسیم یکی از سرورها به سه VM استفاده کند.
اکنون آنها می توانند ترافیک وب سایت خود، برنامه های کاربردی تجاری داخلی و خدمات ایمیل کارکنان خود را تنها با استفاده از یک سرور فیزیکی پشتیبانی کنند. در نتیجه، این شرکت میتواند دو سرور فیزیکی باقیمانده را که دیگر از آنها استفاده نمیکند بازنشسته یا بفروشد، که باعث صرفهجویی در هزینههای عملیاتی و نگهداری آنها میشود.
مجازی سازی در مقابل کانتینری سازی
در حالی که مجازیسازی و کانتینریسازی هر دو تکنیکهایی هستند که برای کاهش فضای ذخیرهسازی و بهبود عملکرد برنامه استفاده میشوند، تفاوتهای کلیدی بین نحوه عملکرد این فرآیندها وجود دارد. مجازی سازی برای بازسازی کل یک سیستم کامپیوتری با یک سیستم عامل واحد برای اجرای یک برنامه استفاده می شود. این امر مستلزم آن است که متخصصان فناوری اطلاعات کدهایی را تکرار کنند که ممکن است پس از مجازی سازی برنامه برای اجرای آن ضروری نباشد.
برعکس، کانتینریسازی تنها بر روی برنامه خاص و عناصری که برای اجرای مؤثر نیاز دارد، مانند متغیرهای محیطی یا کتابخانههای نرمافزاری، تمرکز میکند. از آنجایی که کانتینریسازی کدهای غیر ضروری را تولید نمیکند، به فضای ذخیرهسازی کمتری نیاز دارد و استفاده از آن سریعتر است.
انواع مجازی سازی
بسته به نیاز سازمان شما، انواع مختلفی از مجازی سازی وجود دارد که ممکن است علاقه مند به بررسی آنها باشید. در اینجا برخی از محبوب ترین روش های مجازی سازی آورده شده است:
مجازی سازی نرم افزار سرور: این نوع مجازی سازی از یک سیستم عامل برای اجرای اپلیکیشنی استفاده می کند که VM ها را میزبانی می کند. هر VM دارای سیستم عامل و مجموعه برنامه های خاص خود است که می تواند امنیت را بهبود بخشد زیرا متخصصان فناوری اطلاعات می توانند اطمینان حاصل کنند که جابجایی سرورهای میزبان غیرقابل شناسایی است.
مجازی سازی سخت افزار سرور: مجازی سازی سخت افزار سرور یک روش پرکاربرد است که Hypervisor را برای ایجاد یک سیستم عامل هسته سبک وزن برای میزبانی ماشین های مجازی مستقل پیاده سازی می کند. شرکت هایی که به دنبال کاهش هزینه ها و افزایش مقیاس پذیری هستند ممکن است این گزینه را در نظر بگیرند.
مجازی سازی جلسه: این روش برای پردازش و میزبانی بارهای کاری و برنامه های کاربردی کاربر به سیستم های متمرکز متکی است. سپس کاربران می توانند از طریق چندین ترمینال به برنامه های مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.
مجازی سازی برنامه: این نوع مجازی سازی از نرم افزار wrapper برای جداسازی یک برنامه خاص از بقیه سیستم عامل استفاده می کند. این تضمین می کند که چندین برنامه می توانند به طور همزمان اجرا شوند، حتی اگر با یکدیگر ناسازگار باشند.
مجازی سازی دسکتاپ: مجازی سازی دسکتاپ از سیستم عامل مشتری برای اجرای برنامه ای که میزبان ماشین های مجازی است استفاده می کند. شرکتها ممکن است استفاده از این روش را انتخاب کنند در صورتی که تنها نیاز به اجرای چند برنامه قدیمی به طور همزمان داشته باشند.
نکاتی برای انتخاب راه حل مجازی سازی
قبل از انتخاب راه حل مجازی سازی، موارد مهمی مانند سازگاری، حجم کاری و سبک کاری وجود دارد که باید در نظر بگیرید. در اینجا چند نکته برای کمک به انتخاب راه حل مجازی سازی مناسب برای سازمان خود آورده شده است:
ارزیابی کنید که آیا سازمان شما می تواند از مجازی سازی سود ببرد
ابتدا، با تهیه فهرستی از مزایای بالقوه، در نظر بگیرید که آیا پیاده سازی راه حل مجازی سازی برای سازمان شما مناسب است یا خیر. برخی از موضوعاتی که باید در نظر گرفته شوند عبارتند از:
سازگاری: ارزیابی کنید که آیا برنامه هایی که در حال حاضر استفاده می کنید می توانند در یک محیط مجازی سازی به طور موثر اجرا شوند یا خیر.
مجوز: مطمئن شوید که از حقوق قانونی برای انتقال برنامه های خود به یک محیط مجازی برخوردار هستید.
پشتیبانی: تحقیق کنید که آیا یک محیط مجازی میتواند از برنامههایی که استفاده میکنید با بررسی خطمشیهای هر فروشنده برنامه پشتیبانی کند یا خیر.
هزینه: تعیین کنید که آیا انتقال برنامه های خود به یک محیط مجازی می تواند در هزینه کسب و کار شما صرفه جویی کند یا خیر. هنگام محاسبه پس انداز و هزینه های تخمینی خود، هزینه های ذخیره سازی، نگهداری و مدیریت را در نظر بگیرید.
کارایی: ارزیابی کنید که آیا مجازی سازی می تواند کارایی تیم شما را بهبود بخشد. برخی از موضوعاتی که باید در نظر گرفته شوند عبارتند از کاهش زمان خرابی، دسترسی از راه دور به برنامه ها و افزایش ویژگی های امنیتی.
منابع مورد نیاز را شناسایی کنید
زمانی را صرف تحقیق کنید که کدام روش های مجازی سازی با برنامه هایی که در حال حاضر استفاده می کنید سازگار است. برای مثال، برنامههایی که روی سرور ویندوز اجرا میشوند ممکن است نیاز به مجازیسازی متفاوتی نسبت به برنامههایی داشته باشند که روی رایانه فیزیکی شما اجرا میشوند. مشخص کنید که برنامه های شما در حال حاضر روی چه سیستمی اجرا می شوند تا تعیین کنید که منابع مورد نیاز برای انتقال آنها به یک محیط مجازی چیست.
تعیین کنید که آیا به حجم کاری متمرکز یا غیرمتمرکز نیاز دارید
موضوع مهم دیگری که باید در نظر بگیرید این است که آیا باید یک بار کاری متمرکز یا غیرمتمرکز برای برنامه های خود ایجاد کنید. یک بار کاری متمرکز می تواند برای برنامه هایی که فقط به یک سرور برای اجرای کارآمد نیاز دارند مفید باشد. اگر می خواهید توانایی مدیریت و کنترل برنامه ها و منابع خود را به صورت متمرکز داشته باشید، این ممکن است گزینه مناسبی برای شما باشد. با این حال، اگر برنامه های شما به چندین سرور، دسترسی به منابع سیستم محلی یا پیکربندی فردی نیاز دارند، استفاده از حجم کاری غیرمتمرکز را در نظر بگیرید.
لطفاً توجه داشته باشید که هیچ یک از شرکت ها یا محصولات ذکر شده در این مقاله با Indeed مرتبط نیستند
جمع بندی
در این مقاله دانستیم موضوع مجازیسازی به عنوان فرآیندی که اجازه میدهد تا منابع سختافزاری، نرمافزاری یا شبکه را به صورت مجازی در اختیار کاربران قرار دهد و این امکان را به آنها میدهد تا به صورت مستقل از سختافزار و محیط فیزیکی آنها، سرویسها و برنامهها را اجرا کنند، مطرح است. این فرآیند از مزایای فراوانی برخوردار است که در زیر به برخی از آنها اشاره میشود:
به طور کلی، مجازیسازی نه تنها بهبود بهرهوری و کارایی منابع سختافزاری را ارائه میدهد بلکه به کاهش هزینهها، افزایش امنیت، انعطافپذیری و سادگی مدیریت منابع نیز کمک میکند. در نتیجه، استفاده از مجازیسازی میتواند برای سازمانها و فعالان فناوری اطلاعات به عنوان یک راهکار موثر برای مدیریت منابع و بهبود عملکرد سیستمهای IT مطرح شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!